Binnen de Klassieke Homeopathie is CEASE therapie een specialisme. CEASE therapie staat voor Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression. Het is een behandelmethode voor kinderen en volwassenen, gericht op het behandelen van o.a. autisme, ADHD, ADD en aanverwante gedragsstoornissen bij kinderen maar ook bij volwassenen.

CEASE therapie

De naam van deze therapie is inmiddels eigenlijk te beperkt. CEASE therapie, gestoeld op homeopathische principes, kan ook worden gebruikt in gevallen waarbij iemand chronische klachten ondervindt na in contact te zijn gekomen met stoffen waar het menselijk lichaam in sommige gevallen overgevoelig op reageert. Denk bijvoorbeeld aan vaccinaties, medicijnen, drugs, hormonen, bacteriën en virussen.

Tinus Smits

Grondlegger van deze tot nu toe verrassend succesvolle methode, is homeopathisch arts Tinus Smits.
In de afgelopen jaren is het aantal mensen met chronische gezondheidsproblemen, leer- en gedragsproblemen behoorlijk toegenomen. Homeopathisch arts T. Smits heeft ontdekt dat hierbij vaak sprake is van een opeenstapeling van omgevingsfactoren en lichaamsvreemde stoffen zoals medicatie, vaccinaties en chemische stoffen. Volgens dr. Tinus Smits verstoren deze factoren de levenskracht, waar vooral kinderen heel gevoelig voor zijn.

Zo is het mogelijk dat er kinderen zijn die niet meer de oude zijn sinds ze zijn gevaccineerd, antibiotica of hydrocortisonen hebben gekregen en volwassenen kunnen chronisch uit balans zijn door bijvoorbeeld een borrelia-besmetting (ziekte van Lyme), drugs, pilgebruik of narcotica.

Met deze methode is uit ervaring gebleken het mogelijk om de balans in het lichaam weer te herstellen. Wat leidt tot een gezondere staat van zijn en een veel beter werkend immuunsysteem.
Het succes van de behandeling hangt sterk samen met inzicht in alle mogelijke verstorende invloeden. Daarvoor gebruik ik een checklist.

Ik ben gecertificeerd CEASE therapeut. In 2009 volgde ik de opleiding tot CEASE therapeut bij Dr. Tinus Smits

logo CEASE

Voor meer informatie:

www.cease-therapie.nl
www.tinussmits.nl
www.nvkp.nl