Migraine is een complexe aandoening die in het dagelijkse leven zeer invaliderend kan zijn voor iemand die daar last van heeft. Als ervaringsdeskundige heb ik zelf jaren lang gezocht naar een oplossing voor dit probleem. Mijn migraine hield ik over aan een ongeval waarbij ik een hoofdtrauma opliep. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd.

“Je moet er maar mee leren leven”

Dit kreeg ik vaak te horen. Mindfulness heeft mij erg geholpen om in het hier en nu te leven. Niet te veel vooruit denken en te genieten van de momenten dat het wel goed gaat.

Als migraine patiënt weet je immers nooit wanneer de volgende migraineaanval zal zijn. Dat kan remmend werken op je leven.

In deze 8-weekse MBSR training gaat u leren dat u migraine heeft maar niet bent

Toen ik net met mindfulness was begonnen dacht ik dat het de bedoeling was dat je leerde om de migraine te accepteren. Dat zorgde bij mij voor veel weerstand. Maar het is belangrijk hoe je dit ziet. Accepteren dat je je tijdens een migraineaanval op dat moment zo voelt is oké. Accepteren dat je migraine hebt is ook oké. Maar mijns inziens hoef je het niet te accepteren dat er geen oplossing voor is…. Dat is wat anders. Doel van deze training is dan ook dat je leert omgaan met wat zich op dat moment aandient. Daarnaast kunnen migrainepatiënten, net als chronisch pijn patiënten, te maken krijgen met gevoelens van boosheid, frustratie, angst, verdriet enz. Ook hier leer je tijdens deze cursus beter mee omgaan.

In verband met het Coronavirus worden er momenteel geen mindfulness trainingen gegeven speciaal voor migrainepatiënten.        Zodra ik weer van start ga, staat dit op de website vermeld.

Heb je vragen of wil je je toch alvast opgeven voor een nieuwe cursus?
Stuur dan een e-mail naar: info@praktijkcarolinebronsgeest.nl